Jeg er nu gået i gang med at forberede alt elektronikken som skal hjælpe mig med at holde styr på paradestrækningerne, stationssporene og de skjulte opstillingsspor. I det skjulte, hvor der også er et gennemkørselsspor med kørsel i begge retninger skal sikkerheden være i top.

 

Sporskifterne i det skjulte bliver både automatisk og manuelt betjent. Der bliver tilbagemelding om sporskiftestilling og sporbesættelse. Da det jo er en enkeltsporet hovedstrækning, skal der også laves sikring mod flere tog på gennemkørselssporene. Modkørende tog må selvfølgelig ikke kunne forekom-

me.

 

Jeg har igennem længere tid arbejdet med den skjulte banegård, men nu er jeg endelig blevet færdig. Sporskifter og stopafsnit bliver styret ved hjælp af LocoNet moduler og programmerede sporveje i min Intellibox. Da man ikke kan se sporene, har jeg ikke opstillet signaler. I stedet ser jeg de forskellige sporskifter, signaler og besatte spor på LocoNet displayet og Intelliboxen.

 

Jeg har lavet en lille video der viser afviklingen af trafikken på den skjulte banegård.

 

 

Kontrol og styring af hele banen sker med min Intellibox og via LocoNet forbindelse Boksen er opdateret med seneste software version V2.000. LocoNet-displayet kan vise skiftesporenes stilling, rød / grøn signal billede, spormeldinger og modeltidsur. Det kan også vise betjeningen af lokomotiver med hastighed, lys til og fra samt alle f-funktionerne.

 

 

    

 

På de 2 ovenstående billeder ses kraftværket. Den skjulte banegård er en vendesløjfe som kontrollerets af modulet fra Lentz. Jeg har oprettet en strøm-bus, som løber hele vejen rundt. Der er tilslutningssteder for banestrøm og decodere.

 

    

 

 

Den synlige banegård med vendesløjfen har sin egen forsyning og er tilsluttet via LoCoNet. Det er dejligt nemt og alle kommandoer går hurtig og glat igennem.

 

Jeg har også planlagt 2 baneoverskæringer. Den ene skal være med bomme, og den anden med blinklys. Styringen af disse overgange sker ved hjælp af LocoNet tilbagemeldingsmodulet 63320. Det er et meget anvendelig modul der ud over tilbagemelding også kan udfører 4 forskellige kommandoer for hver overvågede skinneafsnit.

 

Jeg har fået købt den bevogtede baneoverskæring. Valget faldt på FALLER's overskæring hvor jeg dog kun skal bruge vejbanen og bommene. Denne overskæring kan senere ombygges til brug for FALLER's CarSystem med selv-

kørende biler. Det er noget som er kommet med i overvejelserne til udvidelse og forbedring af anlægget, selv om det ligger et stykke ude i fremtiden.

 

Du er velkommen til at sende en mail med spørgsmål eller gode råd, tips og tricks som jeg vil være glad for at modtage. Benyt følgende adresse:

 

modeltog@thustrup.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lone & Bo Thustrup

www.thustrup.org

                                 Sporskifter & signaler