Velkommen til Bo's modelbane...

 

 

 

Det vil ikke blive de store filosofiske og tekniske udredninger om modelbane som finder plads her, men mere lidt om erfaringer gjort under opbygningen suppleret med billeder.

 

 

 

Den første start...

 

Muligheden for at få opbygget modelbanen, er opstået nu hvor den yngste er flyttet hjemmefra. Det ene af de to værelser hun beboede er på 11,5 m2. Det giver mulighed for lagerplads og arbejdsplads under opbygningen.

 

                 

 

Banen bliver 1,20 x 3,60 m ialt 4,32 m2 og ramme-opbygget. Den kommer på hjul så der er mulighed for at komme til overalt på banen. Det kan jo ikke undgås at der skal arbejdes under banen, og da jeg jo er en ældre herre, bliver niveau 0 placeret 0,95 m over gulv, niveau -1 0,85 m og der hvor der vil være et niveau +1 bliver højden 1,05 m. Jeg har valgt disse højder for at kunne få et mere spændende kik på modelbanen, og for at undgå at slå krøller på mig selv når der skal arbejdes i undergrunden.

 

Epoke III...

 

Epoke III er for mig tiden hvor jeg var barn på Østerbro, tæt ved Østerport Station, rangerterrenget og drejeskiven med ringremisen. Damptog på Kystbanen og på banen til Hillerød, S-tog og mange godstog gjorde det spændende at stå på Langeliniebroen og betragte livet på skinnerne. Der kom også de flotte røde lyntog når de var på vej til eller fra remisen Helgoland.

 

På min bane vil jeg prøve at genskabe tiden fra 1955 - 1970.

 

 

 

 

 

Lone & Bo Thustrup

www.thustrup.org