Send mail til modelbanen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til Bo's modelbane...

 

 

 

Det vil ikke blive de store filosofiske og tekniske udredninger om modelbane som finder plads her, men mere lidt om erfaringer gjort under opbygningen suppleret med billeder.

 

Den første start...

 

Muligheden for at få opbygget modelbanen, er opstået nu hvor den yngste er flyttet hjemmefra. Det ene af de to værelser hun beboede er på 11,5 m2. Det giver mulighed for lagerplads og arbejdsplads under opbygningen.

 

                 

 

Banen bliver 1,20 x 3,60 m ialt 4,32 m2 og ramme-opbygget. Den kommer på hjul så der er mulighed for at komme til overalt på banen. Det kan jo ikke undgås at der skal arbejdes under banen, og da jeg jo er en ældre herre, bliver niveau 0 placeret 0,95 m over gulv, niveau -1 0,85 m og der hvor der vil være et niveau +1 bliver højden 1,05 m. Jeg har valgt disse højder for at kunne få et mere spændende kik på modelbanen, og for at undgå at slå krøller på mig selv når der skal arbejdes i undergrunden.

 

Epoke III...

 

Epoke III er for mig tiden hvor jeg var barn på Østerbro, tæt ved Østerport Station, rangerterrænget og drejeskiven med ringremisen. Damptog på Kystbanen og på banen til Hillerød, S-tog og mange godstog gjorde det spændende at stå på Langeliniebroen og betragte livet på skinnerne. Her kom også de flotte røde lyntog når de var på vej til eller fra remisen Helgoland.

 

På min bane vil jeg prøve at genskabe tiden fra 1955 - 1970. Ikke med noget forbillede, men mere som jeg husker tiden, hvor jeg ofte kørte med HFHJ til min farbrors sommerhus ved Hundested. Her stod vi af og på toget ved Dyssekilde Station.

 

Klik her for de seneste billeder fra opbygningen.

 

Nedenfor har jeg lavet en lille film med mit MO-togsæt på sin første tur på den nu færdige bane.

 

 

 

Læs og se mere om min modelbane på nedenstående link:

 

Materiellet

Opbygningen

Sporskifter & Signaler

Togvideo

 

 

 

 

Lone & Bo Thustrup

www.thustrup.org